söndag 26 februari 2012

Ingen smakmisss



Jo, nu när man äntligen har ett stort och underbart kök så fick jag för mig att börja baka igen. Med nya recept och full av entusiasm kände jag mig som rena Leila Lindholm. Kakorna som med ljuvlig doft kom ur ugnen liknade receptbilden till fullo. Smaken fick tummen upp av såväl barn som make. Detta hände i fredags och med stärkt självförtroende skred jag till verket även igår och med denna framgång i bagaget höjde jag ribban. I samma recepttidning hittade jag Vetelängdsfläta med nutella. Det vattnades tom i min mun - och jag är inte så mycket för kakor.



Ja, resultatet ser ni på bilden. Har lagt en citron vid sidan om för att ha en referensram för detta fiasko. NEJ, Jag tog inte för mycket jäst i degen! Smaken var en fullträff men det är ju ingenting man visar upp med stolthet. Detta kaffebröd blir endast för familjen vilket en del jublade över. Så alla ni där ute som inte tror att ni kan baka. Fortsätt försöka...åtminstone för familjens skull. Min familj uppmuntrar mig att baka på. Förr eller senare lyckas man och missarna äter familjen upp med glädje.

torsdag 23 februari 2012

En prinsessa



Kungligt



Sverige fick en ny sessa idag och det måste bara firas. Åkte till "Systrarna Delselius" och köpte en tårta som hela familjen njöt av. Grattis Viktoria och Daniel till er lilla flicka! Denna stora händelse fick mig att tänka tillbaka på när mina egna barn kom till världen. Dessa fantastiska underverk som under tiden de växer upp skänker såväl glädje som bekymmer. Nu väntar vi med spänning på vad flickan skall heta. Själv håller jag på Anna eftersom detta namn dyker upp i både Viktorias och Daniels släktträd men experterna säjer Kristina eller Desirée. Namn som Astrid och Alice ligger mer i tiden men det är ingen idé att spekulera för snart får vi besked. En spännande tid väntar, inte minst för Viktoria och Daniel.